Emblem
روغن پایه معدنی یکی از انواع و اقسام روغن است که اگر درباره روغن تحقیق کرده باشید؛ حتما نام آن را شنیده اید. بیشتر ما روغن ها را محدود به خوراکی و صنعتی می دانیم؛ در صورتی که مدل های دیگری هم وجود دارد. روغن پایه معدنی ویژگی های مخصوص به خودش را دارد که سبب شده تا کمی از سایر روغن ها متفاوت باشد در این مقاله در وب ساین اویل پاسارگاد به آن ها اشاره خواهیم کرد.  

روغن معدنی چیست

روغن معدنی در وا قع موم هایی از هیدروکربن با مولکول سنگین و حجیم هستند که در زندگی معمولی با آن سرکار داریم. همه شما در زندگی تان وازلین دارید تا یک بار هم که شده برای دست و پای تان از آن استفاده کردید یا این که در دکور خونتون شمع دارید؛ همه این ها مثال هایی از روغن های معدنی هستند. نکته جالب درباره این مدل روغن این است که هیچگونه ارزش غذایی ندارد و به عنوان روغن خوراکی هیچ قابلیت استفاده ندارند و نمی گذارند که ویتامین های ا و د که محلول در چربی می باشند جذب شوند و همین طور ممکن است در بدن رسوب کنند و مشکلاتی ایجاد کنند؛ از این رو این روغن خوراکی نیست.  

کارایی روغن معدنی

روغن معدنی کاربرد های خاصی دارد. این مدل روغن بر خلاف آن چه که تصور می  شود کارایی کمی برای روغنکاری کردن ماشین آلات و دستگاه ها دارند. این امر سبب شده تا از این مدل روغن در صنعت دیگر به خصوص صنعت مواد غذایی استفاده شود.  درباره روغن های گیاهی این وجود دارد که استفاده از آن ها در گام اول مفید و موثر است اما زمانی که از استفاده آن زمان می گذرد؛ کم کم تغییر حالت می دهند و خواص خودش را از دست می دهد. روغن های معدنی در سطح میوه و خارجی پوسته میوه های خشک برای ممانعت از چسبیدن آن ها به هم دیگر در توده های فشرده در انبارها به کار می رود. روغن های معدنی به عنوان پوششی مورد استفاده قرار می گیرند تا زیبایی ظاهری میوه را چند برابر کنند و همین طور از وجود آفات و حمله حشرات جلوگیری کنند. ضمنا از دیگر کارایی روغن های معندی می توان به عنوان پوششی برای روغن های طبیعی خود میوه به کار شود؛ طوری که در زمان شستشوی میوه، آلودگی و قارچ و لک آن از بین رفته باشد.  

روغن های پایه معدنی

روغن های پایه به زیر شاخه سنتزی، طبیعی و معدنی دسته بندی می شوند که روغن های پایه معدنی که بیشتر از سایرین کاربرد دارند از دو مدل روغن پارافینیک و نفتنیک تولید شده اند که هر از تصفیه کردن نفت خام تولید می شوند.  

روغن پارافینیک

روغن پارافینیک یکی از مدل های روغن است که در حال حاضر بیشتر روانکار هایی که در ماشین آلات استفاده می شوند از آن تولید شده اند. درباره روغن های پارافینیک باید بگوییم که این مدل روغن از ترکیب هیدروژن و کربن تشکیل شده است که این مدل روفن ها را هیدروکربن های نرمال و ایزو تشکیل می دهد.   مقایسه دو روغن نفتنیک و پارافینیک پارافینیک در مقابل روغن نفتنیک یک سری ویژگی دارند که عبارتند از:
  • مقاومت بالا در برابر اکسید شدگی
  • نقطه ریزش زیاد
  • گرانروی مناسب
  • فراریت کم و نقطه اشتعال خوب
  • وزن پایین
 

روغن نفتنیک

روغن نفتنیک هم در مقابل روغن پارافینیک یک سری ویژگی ها دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
  • نقطه ریزش کم
  • گرانروی پایین
  • فراریت بالا
  • چگالی بالا
  • حل کنندگی بالا
  • مقاومت پایین دربرابر اکسید شدن
 
نکاتی درباره روغن
هر موادی که در صنعت وجود دارد زمانی که کیفیت خوبی نداشته باشد؛ روی کارکردن دستگاه و مواد تاثیر زیادی دارد و ممکن است هر چند دستگاه کیفیت خوبی داشته باشد؛ اما از روغن خوبی برای آن استفاده نشده باشد؛ کارکرد خوبی نخواهند داشت و به مرور زمان خراب می شوند. طوری که ممکن است شما یک ماشین آلات زیادی را دیده باشید که از مدت زمان خرید آن ها زمان کمی گذاشته باشد؛ اما پس از مدتی نیاز به تعمیر و سرویس دارند چون که روغن کاری ویا کارهای دیگر آن به خوبی انجام نشده است؛ تا این حد اهمیت دارد. از این در حال حاضر در این صنعت به کیفیت روغن های تولید شده اهمیت خیلی زیادی می دهند.  
معرفی بازرگانی اویل پاسارگاد
بازرگانی اویل پاسارگاد با سال ها سابقه در حوزه تامین مواد اولیه پالایشگاهی و پتروشیمی فعالیت می کند. این مواد شامل بنزین صادراتی، گازوئیل صادراتی، هیدروکربن های سبک و سنگین، مازوت، نفت سفید، الکل و حلال هستند. مقصد اصلی این بازرگانی کشورهایی از جمله هند، کنیا، افغانستان، ارمنستان و آذربایجان می باشند.